Projecten

Ik heb ook een bijdrage geleverd aan een aantal projecten. Het meest recent heb ik gewerkt aan plugins voor Nagios. Ik heb plugins gemaakt om Dell switches te monitoren en om een ethernetprobe temperatuursensor te monitoren in de serverruimte.
Verder heb ik ook een plugin gemaakt voor het OpenCart webwinkel systeem. Ik heb een mogelijkheid toegevoegd om brievenbus post toe te voegen.
Verder ben ik recent ook bezig geweest met een project waarbij het mogelijk moet zijn om als een gebruiker zijn/haar computer is vastgelopen en niet meer wil opstarten, hij/zij toch door kan werken door middel van een virtuele desktop, waarbij er ondertussen op de lokale harddisk een image kan worden terug gezet.

Ook ben ik bezig geweest met een koppeling met betrekking op Single Sign On. Een aantal instellingen wilde gezamenlijk 1 Office365 omgeving delen, maar wel kunnen inloggen met hun eigen systeem, bestaande uit SAML SSO, Google G Apps en Office365.

In het verleden heb ik ook grote projecten gehad. Het eerste project was een interactief online radiostation. Hierbij was het mogelijk om via een lijst muziek toe te voegen aan de playlist. Ik heb een koppeling gebouwd met een 56k voicemodem met voicechip, zodat je zelf je plaatje kom aankondigen. Een gedeelte is nog terug te vinden in het web archive:
http://web.archive.org/web/20030804051303/http://www.interactivehitradio.com:80/ 
Ook een project wat ik in 2003 begonnen ben is de Dreambox Digital Webrecorder. Door reverse engineering ben ik achter de werking van de recorder fuctie van de Dreambox satelliet ontvanger gekomen. Vervolgens heb ik daar wat php scripts voor gebouwd welke gebruikt konden worden om via internet programma’s op te nemen. Iets wat de dreambox toen nog niet kon. Een artikel over dit project is terug te vinden op:
https://www.satellitemagazine.com/content/archief/2003/dreambox/internetvcr.htm

In verband met de Corona crisis in 2020 moesten lessen veelvuldig online worden gegeven. Hiervoor was een goede synchronisatie van gebruikers in diverse systemen (Magister, Active Directory en Google Classroom) essentieel. Om dit allemaal goed te kunnen synchroniseren ben ik begonnen met het leren van Python. Met behulp van Pyhton heb ik via de API’s die in Magister en Google G Suite for Education / Google Directory, Groups en Groups Settings beschikbaar waren een synchronisatie systeem gebouwd, waar bij users vanuit Magister in groepen van Google en AD gebplaatst en verwijdert worden en eventueel nieuwe gebruikers aangemaakt worden op deze systemen.
Het inloggen op deze systemen was al geregeld via een SimpleSAMLphp oplossing.

Een aantal van mijn projecten zijn ook terug te vinden op github en gitlab