Netwerken

Sinds 1999 ben ik werkzaam als systeem-/netwerkbeheerder. Begonnen met het beheren van Novell netwerken ben ik verder gegroeid in het beheren van Linux en Windows netwerken. Kennis is er op zowel het gebied van server software als netwerk hardware. Ik heb migraties uitgevoerd van Dell netwerkcomponenten naar HP netwerkcomponenten en weer terug.
Op virtualisatie gebied heb ik gewerkt met VMWare, XEN en KVM. Zo heb ik een migratie gedraaid van VMWare ESXi naar het Open Source product ProxMox. Dit is gebaseerd op KVM.
Als router maak ik vooral gebruik van pFSense. Dit Open Source product biedt legio mogelijkheden, zoals routing, VPN, firewall enz.
Ook voor Network Access Control gebruik ik vaak Open Source producten, zoals PacketFence. Dit is een op RADIUS gebaseerd systeem, waarbij we elk apparaat op een bepaald VLAN terecht kunnen laten komen.
Ook op het gebied van WiFi heb ik enige ervaring. Deze ervaring spitst zich vooral toe op het merk AeroHive. Ook hierbij heb ik gewerkt met freeRADIUS servers om bijv. eduroam te kunnen aanbieden op de onderwijs instelling.
Tenslotte heb ik ook ervaring opgedaan met VOIP. Dit met behulp van een FreePBX centrale, welke gebaseerd is op Asterisk.

Ik blijf mijn kennis nog steeds verbreden. Dit doe ik doormiddel van cursussen. In 2018 heb ik me verdiept Amazon Web Services (AWS Cloud Practitioner). Ik vind dit een erg interessante cloud oplossing, vanwege de legio mogelijkheden die AWS biedt. Ook heb ik in 2018 (na 20 jaar ervaring) mijn RHCSA certificering gehaald.(score 267 / 300). Daarna ben ik in de Docker technology gedoken. Eerst met een cursus Docker Quick Start en daarna Docker Deep Dive. Verder heb ik me ook nog verdiept in o.a. Ansible, Kubernetes, OpenShift, OpenStack en Jenkins