Stedelijk College Eindhoven / Lorentz Casimir Lyceum

Stedelijk College Eindhoven

Tussen 1999 en 2009 ben ik werkzaam geweest bij het Stedelijk College Eindhoven. Het Stedelijk College Eindhoven is een middelbare school voor VMBO in Eindhoven. De school is onderdeel van de Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland.

Lorentz Casimir Lyceum

Vanaf 2009 en 2020 ben ik werkzaamgeweest bij het Lorentz Casimir Lyceum. Het Lorentz Casimir Lyceum is een middelbare school in Eindhoven. De school heeft een eigen bestuur en valt niet onder een grote scholen groep. Verder heeft de school ongeveer 1250 leerlingen en 120 personeelsleden.

Vanaf 2009 ben ik werkzaam op het Lorentz Casimir Lyceum als Systeem-/netwerkbeheerder. Het te beheren netwerk bestaat uit een 5 tal servers waarvan een aantal dienen als virtualisatie hypervisor. Hierop draaien ongeveer 50 guests, zowel Linux servers als Windows servers In het eerste virtualisatie project zijn we qua virtualisatie gestandaardiseerd op VMWare. In het tweede project op ProxMox.

Verder bestaat het netwerk uit ongeveer 300 vaste werkplekken, meer dan 100 laptops, iMacs, MacBook, VOIP telefoon (Grandstream, Cisco en Sangoma) en 99 Access Points. Alles ligt in eigen beheer.